czwartek, 13 stycznia 2011

Surówka słodko-ostra z gruszki i selera

3 komentarze:
 
Ze składników, które akurat miałam powstało takie cudeńko- naprawdę, byłam pozytywnie zaskoczona smakiem czegoś, co zrobiłam zupełnie od niechcenia. Może stanowić kolację lub też być oryginalnym dodatkiem do obiadu.

fot. później

Składniki na porcję
  • pół małego selera (takiego wielkości jabłka)
  • średnia gruszka (twardawa, słodka)
  • cząstki małej gruszki do ozdoby
  • 1/4 awokado
  • 5 czarnych oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól
  • tabasco
  • oregano suszone

Selera i gruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado, przekrojone na połówki oliwki, ocet, sól, tabasco, oregano. Mieszamy dokładnie.
Dekorujemy cząstkami małej gruszki.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. zapowiada się absolutnie przepysznie!

    pozdrawiam,
    Paula

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł z tą sałatką. czekam w takim razie na potrawkę z ciecierzycy ;)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam! właśnie mialam wczoraj taką na obiad, tylko bez gruszki:) ale spróbuję...pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli nie masz konta w bloggerze, podpisz się imieniem lub ksywą. Będzie mi bardzo miło wiedzieć z kim rozmawiam. :)
Miłego dnia!