środa, 19 października 2011

Ciasteczkowy krem piernikowy z tofu

10 komentarzy:
 
Czemu ciasteczkowy?
Nie wiem czego to zasługa, ale kiedy jem ten krem mam nieodparte wrażenie, że to świąteczne pierniczki w bardziej płynnej wersji!
Jest przepyszny do pieczywa, owsianki, placuszków- do czego tylko macie ochotę.
Inspirowałam się przepisem Kasi na kakaowe masło z tofu, które bardzo mi zasmakowało.






Składniki
  • 90g tofu naturalnego
  • łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki kakao
  • łyżka przyprawy piernikowej
  • 6 łyżek puree z dyni
  • 3 łyżki syropu z agawy

Wszystko miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zakręconym słoiczku lub pod przykryciem.
Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Wspaniała konsystencja;)ostatnio widziałam gdzieś tofu i następnym razem na pewno wyląduje w koszyku;),pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak świątecznie się porobiło ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda jak jakiś wykwintny deser :) Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. aaa! kocham Cię x). Uwielbiam tofu, a w takiej wersji do owsianki będzie cudowne. Muszę zrobić takie cudo.

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne! Gdzie kupujesz tofu? Proszę, powiedz, że w jakiejś sieciówce!

    OdpowiedzUsuń
  6. Talvi, myślę, że nie powinnaś mieć problemów. Kupuję w Biedronce :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o matko! obłędny! muszę go wykonać! imperatyw wewnętrzny odczuwam...

    Monika

    OdpowiedzUsuń
  8. Cieszę się, że przynajmniej nie jestem w tym sama ;) U mnie też +3... Tłumaczę szkołą, niższymi temperaturami i nieposkromionym apetytem :D

    OdpowiedzUsuń
  9. lada chwila kończy się moja akcja z masłem orzechowym... robię powoli podsumowanie, może chcesz dołączyć te pozostałe przepisy, póki się jeszczenie nie skończyła? :)

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli nie masz konta w bloggerze, podpisz się imieniem lub ksywą. Będzie mi bardzo miło wiedzieć z kim rozmawiam. :)
Miłego dnia!