poniedziałek, 11 czerwca 2012

Makaron z tofuserkiem truskawkowym i prażonymi migdałami na otwarcie

6 komentarzy:
 
Ruszamy z letnimi wegańskimi słodkościami!
Na dobry początek zapraszam na słodki makaron.
Gdy jest sezon na truskawki mam ochotę na przemian na naleśniki i takie właśnie makarony, chociaż dotąd robiłam je bez tofu. Teraz chyba to się zmieni, bo ta wersja okropnie mi się spodobała. ☻




Składniki na porcję
  • szklanka razowych świderków orkiszowych
  • 90g naturalnego tofu
  • łyżeczka syropu z agawy
  • miseczka truskawek + kilka do dekoracji
  • garstka prażonych, siekanych migdałów
Makaron gotujemy wg przepisu al dente.
W tym czasie miksujemy tofu, syrop z agawy, truskawki na gładką masę. Mieszamy gorący makaron z tofuserkiem, wykładamy na talerz i ozdabiamy połówkami truskawek i migdałami. Jemy od razu.
Smacznego!    


6 komentarzy:

  1. skoro polecasz to moze w taki sposob wykorzystam swoje tofu (:

    OdpowiedzUsuń
  2. o jejku, jejku, tofu u mnie nie gościło z 2 miesiące, ale skoro taki przepis się trafił to nie mogę dłużej zwlekać z jego kupnem ;3

    OdpowiedzUsuń
  3. koniecznie do zrobienia :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Tofu na słodko jeszcze nie jadłam:-). Jak tylko zakupię ten serek to wypróbuję:-).
    A makarony i naleśniki... mogę jeść w kółko:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurczę! Jakiej Ty mi ochoty na makaron z truskawkami narobiłaś! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. przypomnialas mi o tofu :D i mam teraz smaka

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli nie masz konta w bloggerze, podpisz się imieniem lub ksywą. Będzie mi bardzo miło wiedzieć z kim rozmawiam. :)
Miłego dnia!